Σίδερο ρούχων

(4) Για να αξιολογήσετε αυτό το άρθρο θα πρέπει να κάνετε είσοδο. Άν δεν έχετε κωδικό, εγγραφείτε εδώ.

Σίδερο ρούχων
Σύνοψη
Το σίδερο αποτελεί μια ηλεκτρική συσκευή για τη λείανση και το φορμάρισμα ρούχων. Ακόμη και τα πιο δύσκολα υφάσματα, όπως το λινό ή τα συνθετικά, μπορούν να λειανθούν σήμερα γρήγορα και αποτελεσματικά και με σχεδόν οποιοδήποτε σίδερο ρούχων της αγοράς. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται θερμότητα, πίεση και συνήθως ατμός. Υπάρχουν αντίστοιχα και απλές συσκευές που λειτουργούν μόνο με πίεση, ατμοσίδερα, όπως και τα λεγόμενα σιδερωτήρια.

Λεία και χωρίς πτυχές χάρη στο σίδερο ρούχων . Αυτή η κλασική οικιακή συσκευή, με ή χωρίς ατμό, φροντίζει για την περιποιημένη μας εμφάνιση.

 

Το σίδερο ρούχων είναι...

 

Τα σίδερα ρούχων αποτελούνται κατά βάση από μια χειρολαβή και μια ηλεκτρική θερμαντική πλάκα για τη λείανση του υφάσματος, τη λεγομένη βάση του σίδερου. Ενώ παλιά η βάση του σίδερου θερμαινόταν όταν τοποθετούσαμε καυτό κάρβουνο μέσα στο σίδερο ρούχων, σήμερα τα μοντέρνα σίδερα ρούχων λειτουργούν πλέον με ηλεκτρική ενέργεια. Συνήθως η θερμοκρασία τους ρυθμίζεται αδιαβάθμητα και μπορεί να προσαρμοστεί επακριβώς στο εκάστοτε υλικό ρούχου. Επιπλέον, η επίστρωση της βάσης με κεραμικό ή μάργαρο προφυλάσσει το ύφασμα από φθορές, κάψιμο ή κόλλημα.

 

Οι καλές συσκευές παρέχουν 30 με 40 γραμμάρια ατμού το λεπτό, ενώ κατά την εκτόξευση ατμού παρέχουν έως και 100 γραμμάρια. Άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός καλού σίδερου ρούχων είναι η λειτουργία κάθετης εκτόξευσης ατμού για κάθετο φρεσκάρισμα πουκαμίσων ή σακακιών, η ασφάλεια διαρροής νερού και η ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης απομάκρυνσης αλάτων.

 

Πλεονεκτήματα σύγχρονων συσκευών

 

Τα σύγχρονα ατμοσίδερα παρέχουν ιδιαίτερη άνεση κατά το σιδέρωμα χάρη στον ατμό, ο οποίος διοχετεύεται από τη βάση τους και μπορεί να ρυθμιστεί αδιαβάθμητα. Η υγρασία συμβάλλει στην προστασία του υφάσματος και παρέχει εξαιρετική λείανση. Αυτά τα μοντέλα διαθέτουν ένα ντεπόζιτο νερού για τη λειτουργία εκτόξευσης ατμού.

 

Συμβουλές

 

Κατά την αγορά ενός σίδερου ρούχων συνιστάται κατά βάση η επιλογή της μέγιστης ισχύος σε Watt, μιας και αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη απόδοση. Τα μεγάλα υφάσματα, όπως τα σεντόνια και τα τραπεζομάντιλα, σιδερώνονται καλύτερα στο σιδερωτήριο.

 

Κατασκευαστές

 

Rowenta, Philips, Bosch, Siemens, Tefal, Severin, Carrera, Braun, Solac, AEG, AFK, Beem, Bestron, Bomann, Breville, Cloer, Clatronic, DeLonghi, Euroflex, Hailo, Hanseatic, HWT, Kenwood, Leifheit, Kärcher, Miele, Moulinex, Pfaff, Singer, Trisa, Tristar

 
Share |
Ανεμιστήρας Dyson Air Multiplier